Maandag 7 september 2015 21:43
 
Na een goede nachtrust voor ieder, zitten we om half 11 aan de koffie op het terras voor het huisje van onze coaches Jos en Jan. Met elkaar nemen we de plannen door en al snel blijkt dat iedereen een speurtraining wil en sommige ook appèl willen lopen. Steve die de franse taal machtig is heeft een dame getroffen die voor een locatie kan zorgen.
 
WK dag 2 3
 
Een perfecte locatie bleek al snel! Een half uurtje verderop parkeren we op sportcomplex waar we gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de hondenclub aldaar en het naast gelegen voetbalveld. Het met elkaar trainen gaat relaxt en iedereen doet wat hem of haar goed lijkt. Appèl en revieren staat centraal.
Dat deze manier heel veel tijd kost blijkt wanneer we rond 15uur pas op het veld klaar zijn en naar de speurvelden rijden.
De zon maakt de omgeving nog mooier. Het is hier prachtig, we worden omringd door groen, bergen, rotsen en het is hier vooral heel erg schoon en verzorgd.
De toegewezen speurvelden liggen er prachtig bij. Ook hier doet een ieder wat hem/haar goed dunkt.
Het is een relaxt team, iedere hond heeft alle tijd gehad om zijn werk te kunnen doen.
 
WK dag 2 2

Sico had voor DJ een mooi IPO3 spoort uitgelopen, 3 voorwerpen geleend, daar ik die van mij vergeten was.
Het spoor werd mooi rustig en overtuigend gestart door DJ.
Geheel onverwachts overloopt ze het eerste voorwerp, zonder paniek opnieuw laten verwijzen en verder werkt ze alle hoeken, alle strekken en de volgende twee voorwerpen super netjes uit. Wanneer ze van de week op de wedstrijd haar werk zo laat zien, dan zijn we super blij, en zien we wel wat de punten daarvoor zijn!!
Een mooie bijkomstigheid was nog een roedel husky's die aan de rand van de speurvelden hun kennels hadden en net thuis werden gebracht en een geluid produceerde wat oorverdovend was.
Ik dwong mijzelf geen oogcontact te maken met de meelopers en ook DJ speurde onverstoorbaar door! Wat een mooie focus!
Aansluitend aan de trainingsdag hadden we een teambespreking gepland.
 
WK dag 2 1
 
Met rode verbrande gezichtjes en zichtbaar vermoeid na onze eerste trainingsdag luisterde we naar de coaches die ons hadden aangemeld.
Onze parkeerkaarten en deelnemers pasjes werden uitgereikt en de hesjes met rugnummers.
Het volgend half uur werd er in goed overleg een strak schema in elkaar gezet voor de officiële training van dinsdag.
We hebben om half 11 afgesproken om als team aanwezig te zijn voor de veterinaire keuring met direct aansluitend de training. Iedere geleider heeft duidelijk aangegeven wat te willen oefenen en iedere begeleider heeft een rol toebedeeld gekregen. We gaan die 25 minuten optimaal benutten! Dat gaat onslukken!
Het is 22.00uur en we zijn moe met zijn allen, we gaan slapen!
Morgen gezond en fris weer op.
 
Wordt vervolgd.........