donderdag 10 september 2015 20:33
 
Na het ochtend programma van Diane en mijzelf is het aan Zoltan om de middag te openen met pakwerk. Het revieren zag er netjes uit, bij het aanblaffen mist Zoltan het teken van de keurmeester om in te lopen, wat resulteerde is ruim 20seconde langer moeten aanblaffen dan nodig was.
Dit werd aangemerkt door de keurmeester, de hond had optimaler moet blaffen. Zoltan is punten kwijtgeraakt op de bewaking en het lossen.
 
dag 5 1

Na een relaxmomentje gedurende de middag waarin de honden lekker in het zonnetje op het terras hebben kunnen chillen, gaan we aan het eind van de middag terug naar het stadion. We lopen wat standjes af, waar uiteraard weer van alles wordt ingeslagen; we hebben namelijk nog niet genoeg spullen en nieuwe trainingsmaterialen zijn er om uitgeprobeerd te worden.
Hoge punten bijten zien we op het scorebord staan, maar we zien ook honden die ogenschijnlijk heel goed werk laten zien, en die met een GOED worden beoordeeld.
Rond 17 uur is het de beurt voor Joël om appèl te lopen. Er wordt op punten gekeurd en niet in de zo vaak genoemde kwalificaties. De keurmeester is kundig in het zien van ieder detail, en ieder detail levert punten op of aftrek. Joël laat een keurig verzorgt appèl zien, een hekel punt was de oefening Af met afleiding, dit bleef voor ons als toeschouwers spannend tot het laatste moment.
Als laatste van het Nederlandse team vandaag was Arjan.
Zijn Gabber werd netjes en correct voorgebracht; de keurmeester complimenteerde Arjan met "Nice Heelwork".
Een oefening missen kost punten; Gabber blijft staan terwijl er een Zit werd gevraagd, dit waren duren punten.
Rond 18uur zit onze eerste wedstrijddag erop.
 
dag5 2

Morgen in alle vroegte gaan we met DJ nog even de "blauwe HappyDog" verstekken revieren met de beloning van de bijtrol in het vooruitzicht.
Einde van de middag hebben we ons pakwerk.
Spannend, we hebben er keihard aan geoefend met een klein, sterk team.
Nu maar hopen dat DJ het zo goed opgebouwde zelfvertrouwen kan inzetten en haar "Mannetje kan staan".
We hebben er in onze voorbereidingen in ieder geval heel hard aan gewerkt, mede met de specifieke hulp van Ruud Broeders.
We gaan het zien, maken ons geen illusies, hopen gewoon dat DJ haar werk kan laten zien waar we op getraind hebben.