zaterdag 12 september 2015 23:27
 
In alle vroegte staat Zoltan ingedeeld om te speuren. De chaotische organisatie is ook vandaag weer realiteit.
De keurmeester geeft te kennen dit in al die jaren nog niet te hebben meegemaakt.
De taal barrière tussen de spoorleggers maakt het er allemaal niet gunstiger op.
De hond van Zoltan is een geroutineerd speurder die even tijd vrijmaakte om haar hals te krabben tijdens het speuren, dit kost punten!
Verder speurde de hond netjes en kan Zoltan terugkijken op een enerverend WK, een mooie ervaring rijker.
Ruim op tijd arriveren wij op de plaats waar de speurgroep zich moet melden, de lijn wordt officieel opgemeten, je nummer en naam gecontroleerd en 20 minuten later vertrekt de gehele stoet op weg naar de speurvelden.
Het weer is hier wisselend en nu is het 26graden.
We hebben het echt getroffen met het weer, af en toe een regenbui, s'nachts koelt het goed af, maar het zonnetje laat het er allemaal wel heel vrolijk uitzien.
Voor het speuren hadden we liever wat minder mooi weer gehad, maar goed, het is zoals het is.
Het lot nummer dat ik trek is 3, dat spoor is net uitgelopen. Het veld ziet er in de eerste instantie mooi uit, maar dat schijn bedriegt weten we inmiddels.
Wanneer de keurmeester mij na een uur wenkt om aan te melden zijn we er klaar voor.
 
WK dag 7 1
 
De vriendelijke Belgische keurmeester hoort mijn aanmeldings riedeltje aan en stelt me op mijn gemak door te zeggen dat ik alle tijd mag nemen.
De aanzet van DJ is perfect, we zijn op weg, de keurmeester loopt vlak naast me.
Al op het eerste strek ligt het eerste voorwerp, deze wordt super snel en overtuigend verwezen door DJ, we lopen samen op
en ik ben verbaasd om te zien dat het voorwerp niet tussen maar naast d'r voorpoot ligt.
Uiteraard wordt dit opgemerkt door de keurmeester, de aanzet na het voorwerp is top, intensief speurt ze verder, eerste hoek wordt correct genomen, tweede steek ook, derde hoek gaat correct maar nu speurt DJ een 10 meter met een iets hogere neus verder, met een minimale verandering in mijn lijnvoering weet ik haar weer optimaal te laten zoeken, het tweede voorwerp wordt weer snel en overtuigend verwezen, eenmaal aangekomen bij DJ zie ik tot mijn verbazing dat ook dit voorwerp keurig naast haar voorpoot ligt, hoe raar is dat, dit heb ik iet eerder in een training zo gezien.
Oké, doen alsof mijn neus bloedt en keep on going.
 
WK dag 7 2
 
Aanzet goed, en nu kom ik op een stuk waar de sporen dwars door elkaar lijken te liggen, karrensporen, een pad een geul, het veld ziet eruit alsof er net op gecrost is, tot mijn schrikt speurt DJ in glooiingen, het lijken wel ronde hoeken, dit kan toch niet waar zijn, maar goed ik hoor geen fluitje, hij loopt vlak naast mij, dus doe ik of het de normaalste zaak van de wereld is en stap dapper achter DJ aan, en na twee van deze bijzondere strekken en hoeken vindt ze het voorwerp wat opnieuw snel en overtuigend wordt verwezen met één verschil, het voorwerp ligt nu naast haar rechterpoot.
De keurmeester begint druk in het frans tegen de spoorlegger te praten en hoewel mijn frans nul is, begrijp ik uit de mimiek en bewegingen dat deze manier van een spoor uitlopen niet zijn voorkeur heeft.
Maar ja je hebt het er gewoon mee te doen. In zijn beoordeling benoemt hij dit ook en wordt ons resultaat beloont met 91 punten.
Iet wat teleurgesteld ben ik, ik had zo gehoopt dat ze gewoon net zo strak zou speuren als ze de afgelopen weken in de trainingen had laten zien, maar goed ook voor DJ is deze week toch weer even anders als lekker thuis zijn.
 
WK dag 7 3

Dus eenmaal geland op "aarde" realiseer ik mij dat we met elkaar op dit niveau een top prestatie hebben neergezet.
Ons WK debuut met 91 / 90 / 82 te hebben gelopen wil gewoon zeggen; Zeer Goed / Zeer Goed / Goed.
We zijn dus oprecht trots. !!!!
De tijd vliegt, en als we opschieten zijn we op tijd terug in het stadion om Diane met haar hond appèl te zien lopen.
Gespannen kijken we toe, het Afleggen met afleiding is de eerste oefening en Diane moet de eerste 7 minuten in de hitte van de zon in het verstek wachten.
Bij het ophalen zien we de hond al meerdere keren om zich heen kijken, tijdens het volgwerk was Berry er niet helemaal bij, hij mist de zitoefening door te blijven staan.
Aan de kant voel je het medeleven, je gunt iedereen gewoon het beste. De Af en Sta gingen correct, tijdens het voorkomen kon de hond dichterbij zitten.
De haag was funest, hier klapt de hond vol in de haag bij de terugsprong.
Hoe knap is het dat de hond de oefening toch afmaakt en het blok voorbrengt en gaat zitten.
De klimschutting is de laatste apporteeroefening en hierna wordt Berry netjes vooruit gestuurd en gaat perfect af op het commando.
De teleurstelling is groot. " de beste stuurlui staan aan wal" ; is het spreekwoord. Ik zou daar in dit kader graag een eigen draai aan geven; " de beste geleiders staan hier op het WK veld".
En geloof mij; van af de wal commentaar geven is inderdaad iets voor de stuurlui!
Mijn complimenten voor ons hele team, inclusief coaches en teamleiders.
Diane, Joël, Arjan, Zoltan, Charles, Steve, Dimpfie, Erica, Jan en Jos en en voor mij de belangrijkste coach Sico;
WIJ met elkaar staan hier, wij met elkaar moeten omgaan met de spanning die zo'n evenement met zich meebrengt.
WIJ met elkaar weten dat er een verschil is tussen beleving en betrokkenheid, en dat aanschouwen en bekritiseren alleen is weggelegd voor de stuurlui aan wal.
We hebben deze dag gezamenlijk afgesloten met een heerlijk diner.
De saamhorigheid tussen de teamleden is groot.
Jan en Jos hebben dit jaar vele sponsors bereid gevonden een bijdrage te leveren wat voor ons teamleden ontzettend fijn is.
We worden goed verzorgd door onze teamleiders, eten, drinken, faciliteiten, het ontbreekt ons aan niets.
http://www.commissiewerkhonden.nl/
We hebben nog twee teamleden te supporten morgenochtend vroeg. Arjan en Joël draaien het manwerk in het eerste blok.
Voor nu, ......
Het is al weer laat, mijn WK ligt achter mij, morgen nieuwe dag, nieuwe uitdagingen.
Sico en ik hebben er alles aan gedaan om hier te staan. We zijn trots op onze inzet, op de mensen die ons gaande weg geholpen hebben en boven alles; TROTS OP DJ!