Rijswijk - 23 januari 2016
 
Op zaterdag 23 Januari reden we in alle vroegte naar Dinteloord. Hoewel wij ons voor de wedstrijd in Rijswijk hadden ingeschreven, wat slechts 1 uur rijden van ons huis is, moesten we ivm het speuren de tocht naar Dinteloord maken wat zeker een uur verder rijden was.

Voor afgaand aan dit weekend waren we al een aantal keer op de vereniging van Franjo Matekovic geweest. Wat in eerste instantie een onbekende vereniging voor ons was bleek na een eerste kennismaking een heel gastvrije en prettige club te zijn waar we met veel plezier onze (in) trainingen hebben gedaan.

De speurvelden leken ogenschijnlijk mooi groen en overzichtelijk. Ik trok lotnummer 1 en kon dus van te voren niet zien dat deze mooi ogende velden als gevolg van de vorst, heel moeilijke velden bleken te zijn voor de honden.
Vol vertrouwen en misschien zelfs iets nonchalant melde ik mij aan waarna ik bij de startpiket DJ aanzette met het commando ‘ZOEK’. Ze ging prima van start, al op de eerste strek had ze een kort moment dat ze opkeek. Hmmm, dat kon zeker spoorvaster en overtuigender! Het eerste voorwerp lag op deze strek, en werd correct verwezen, maar ik heb haar wel sneller en overtuigender zien verwijzen. De aanzet liet eenzelfde beeld zien, haar hoeken waren goed maar niet uitmunten. Het gehele spoor liet DJ dit patroon zien. Haar speurwerk werd beloond met 93 punten door Franja Matekovic die de keurmeester voor afdeling A was.
  DJ Rijswijk 23 januari 16

Terug op de club was het nog vroeg! Ik maakte van de gelegenheid gebruik om ‘in te lopen’ op het veld. Dit leek op een ondergelopen ijsbaan. Het was er nat en spiegelglad, hele stukken waren zo modderig dat je onvoldoende grip kreeg om goed te kunnen lopen en draaien.
Iets uit het midden en voorbij een plas had ik bedacht als start / basispositie. Gelukkig kon de keurmeester Wim van Dijk zich hier goed in vinden en gingen we van start. DJ liep super, ze was vrolijk, deed goed mee, en reageerde alert op mijn commando’s. Bij de HAAG tikte ze ‘zwaar’ aan
(- 3pnt) tijdens de heen-sprong, heel mooi om te zien hoe goed ze herstelde en vol vertrouwen de terugsprong foutloos wist te maken.
Met een keurige vooruit-oefening en uitmuntend afleggen aan de kant hebben we de mooie kwalificatie ‘zeer goed’ met 94 punten in ontvangst genomen, wat later GOED bleek voor een beker  BESTE APPÈl.
DJTijdens het pakwerk heb ik niet kunnen kijken hoe en waar het rug-transport zou worden ingezet. Ik ben zelf graag voorbereid.
Daar ik nummer 1 was, heb ik geen honden voor mij en komen we ‘clean’ het veld op.
Het revieren gaat goed, mooi tempo, strak om de verstekken, goed in de hand. Het binnen komen in het aanblaf verstek was overtuigend, echter op de valreep (lees in het commando) kwam DJ voor het mooie net iets te vroeg uit het verstek! Een terugkerend aandachtspunt. Wanneer we te weinig oefenen blijft ze staan naast mij uit het verstek, wanneer we het wel oefenen komt ze te vroeg uit het verstek.
Haar bijthandelingen waren zoals we van haar gewend zijn, niet altijd helemaal vol, maar wel met veel overtuiging, zo ook haar bewaking, net het oogwit te zien bij het laatste stapje inlopen door mij. Al met al waren we heel blij met de 90 punten die Willem Spies uitreikte. Marc Peters en Maikel van Vulpen hebben keurig hun eerste hond van de wedstrijd gedraaid.

We sluiten deze wedstrijd al heel vroeg af met
93-94-90 een totaal van 277 punten.

DJ heeft voor het derde seizoen een keurig resultaat neergezet. Een constant beeld, DAT IS IETS WAAR WE TROTS OP ZIJN!.

Met haar 8 jaar is DJ nog steeds super gemotiveerd en drangvol aan het werk.
Onze volgende wedstrijd hebben we in de planning, we hopen dat DJ op de Regio-Kampioenschappen in Enkhuizen in maart ’16 weer net zo gemotiveerd en energiek is als vandaag!. 
 
DJ