logoNBG regiokamp
 
REGIO-3 KAMPIOENSCHAP 12 / 13 maart 2016
 
 
Regio kampioen Noord Holland 2016 DSC 0032
AK : S. Kwak - A. Broekhuizen - R. Zainal
Pl.
Geleider
Ver.
Hond
Ras
IPO
A
B
C
Totaal
1
M.A. Dillenius
3.04
Stormvogel`s India joy
MH
III
99
97
91
287
2
E. Amrein
3.03
Laika van het Retrohof
MH
III
96
96
94
286
3
J.P. Visser
3.15
Herbie van de Rising Dogs
MH
III
92
88
96
276
DJ is Regio Kampioen Maart 2016.
Dat weten we NU en wat zijn we trots op DJ. Met haar ruime 8 jaar inmiddels een Senior in de IPO-sport en gezien haar ‘staat van dienst’ mag ze de titel Veteraan met eer dragen!
Vrijwel direct na onze wedstrijd in Rijswijk in Januari 2016 hebben we ons aangemeld om mee te doen aan de Regio Wedstrijd van de NBG, die dit jaar in Enkhuizen georganiseerd zou worden.
Na wat trainingsdata te hebben afgesproken gingen de voorbereidende weken vooral thuis op onze club in Heemskerk van start.
Enerzijds hebben we de routine er in gehouden en anderzijds zijn er wat kleine aanpassingen gedaan om steeds terugkerende puntjes opnieuw een ‘boost’ te geven.
Uit de vorige wedstrijd was gebleken dat het speuren intensiever en drangvoller kon, het springen over de 1meter haag ook op de heen-sprong vrij moest zijn en het door-blaffen in het verstek optimaler moest, zo ook de bewaking na een overval.
Onze ideeën hierover hebben Sico en ik goed met elkaar doorgesproken en een plan opgesteld waarna de trainingsweken voorafgaand aan het evenement van start gingen.
 
De speur-trainingen bleken een ware beproeving. Het weer zat mij zelden mee, de velden waren doordrenkt van water, de meeuwen en kraaien haalde met gemak al mijn secuur neergelegde beloningen weg en vele ganzen maakte mooi uitziende oefenvelden tot een smerige rotzooi.
Maar ondanks dat of misschien beter gezegd dankzij dat, hebben we iedere week ons speur-plan voortgezet en uitgevoerd met het resultaat dat we op de Regio een uitmuntend resultaat hebben neer kunnen zetten.
Ik was laat in de middag aan de beurt en trok het eerste lotnummer.
We mochten een flink stuk lopen over zware, drassige koeienvelden. Al bij de aanzet had ik goede hoop, DJ zat gefocust te wachten op het commando zoek, en na een pas of 50 zag ik al aan haar dat ze het voorwerp in de neus had.
Vol overtuiging werd die dan ook verwezen, mooi de ‘kop’ is eraf glimlachte ik in mijzelf.
Na de aanzet kwam de hoek verrassend snel, geen enkele hapering in haar lijf te zien, ik ontspande iets en was blij met deze super doorgewerkte hoek, ze toonde na de hoek nog meer intensiviteit en versnelde geen pas!
Daar hadden we op getraind en top om te zien dat ze dit ook zo heeft opgepakt. Regio kampioen Noord Holland 2016 DSC 0044
Het is wat saai om te schrijven, eigenlijk ging het zo het gehele spoor door, één enkel moment van haar bek openen na de tweede hoek, maar gelukkig herstelde ze direct door intensief door te werken.
Ze heeft een dik verdiende 99 punten gekregen! Hoogste speuren zou later blijken!!
De inschrijvingen dit jaar hadden de verwachtingen sterk overschreden, er telde 29 deelnemers.
De wedstrijd werd over 2 dagen verdeeld, dus de volgende dag in alle vroegte opnieuw op weg naar Enkhuizen.
 
 
 
 
De kou zou op de dag plaatsmaken voor een mooi zonnetje, maar zover was het nog lang niet.
Met vereende krachten gooide ik mij ‘warm’ met de IPO 1 & 3 blokken, op het achterveld. Gooien blijft tot op de dag van vandaag een hekel punt.
Regio kampioen Noord Holland 2016
Rond half 11 was het onze tijd, DJ liep er vol energie bij. Mijn hond is wedstrijd-wijs, in positieve zin!!
Zo is ze getraind, en zo hoop ik het ook terug te zien in de wedstrijd!
Het afleggen als eerste maakte dat ik het erg koud had gekregen, maar DJ was er super fris onder, dus toen we eenmaal van start mochten liep ze super naast mij. In de juiste positie, met de juiste drang, met een hoge vrolijke staart.
Eindeloos heb ik zelf op mijn keertwending geoefend, keer op keer kreeg ik de bemerking dat ik dat niet goed deed en dat haalde mij steeds weer uit mijn uitmuntend.
MAAR deze keer had ik m goed. UITMUNTEND volgen hoorde ik van dhr. A.Broekhuizen terug.
Voor het eerst waren al mijn oefeningen UITMUNTEND !! Hoe cool is dat, geen hapering, geen inhouding, maar goed in ontwikkeling, vlot reagerend op het commando, steady in de positie, vlot voor komen, snel aan de voet.
Het lijkt allemaal zo simpel, maar iedere hondensporter weet hoeveel tijd dit kost, en hoe machteloos je je voelt wanneer ze toch blijven staan i.p.v. zit of af.
Maar niets van dit deze keer, ook hier werd alles UITMUNTEND beoordeeld.
Bij het apporteren zijn we de 3 punten kwijtgeraakt. Mijn gooien was niet optimaal, het blok lag ver en schuin wat een iets scheve binnenkomst in de hand werkte. Hier corrigeerde DJ wel, maar dit kost punten. Ook is duidelijk te zien dat haar terug tempo op de vlakke grond lang zo energiek niet meer is door de leeftijd.
Met een uitmuntende vooruit-stuur oefening mogen we dit B-gedeelte afsluiten met 97 punten.
EINDELIJK ging er niets geks mis, en hebben we kunnen laten zien waar we zo lang en hard voor getraind hebben.
Een kort moment van oogcontact helpt Sico en mij herinneren aan de woorden van een goede kennis: “ Een wedstrijd is een afspiegeling van de training die je doet.
Wat je traint is wat je hond laat zien op de wedstrijd” . Deze uitspraak is onze slogan geworden!
 
Een kort uurtje zou er tussen het appèl gedeelte en het manwerk zitten. DJ heeft de kwaliteiten om tussen de 90 & 93 punten te bijten , als alles goed gaat!
Wij hebben veel tijd geïnvesteerd in het sterker maken van haar blaffen, het strak revieren en het doorblaffen in het verstek. We hebben ook deze keer weer verschillende pakwerkers opgezocht die samen met ons, DJ ‘door’trainen.
Zo heeft Joël Edery DJ goed wakker weten te schudden met zijn manier van ‘manwerk’ om het blaffen actiever te krijgen.
Onze input zien we terug, het revieren was strak, het aanblaffen was aanhoudend. Bij het aan de voet roepen komt ze met een hapering en gaat staan nog voor het commando ‘volg’. (old habbit). De ‘vlucht’ wordt niet optimaal verhinderd wat uiteraard punten kost, juist deze punten kunnen het verschil tussen een 91 en een 93 maken.
Deze dag heeft ze 91 punten verdiend.
Met een totaal score van 287 punten, bleef het nog tot laat in de middag spannend wie er met de titel REGIO KAMPIOEN Noord Holland 2016 ging pronken.
Met slechts 1 punt verschil maar met een overtuigende UITMUNTEND op afdeling A & B won DJ dit Regio Kampioenschap, met daarbij de beker voor BESTE SPEUREN en BESTE APPèL.
De MEGA grote Wisselbeker wordt mooi gegraveerd en zal volgend jaar worden overgedragen aan de nieuwe Regio Kampioen.
 
 
DRegio kampioen Noord Holland 2016 DSC 0032J heeft het super goed gedaan. AL dit ALLES zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inbreng van mijn MAATJE Sico. Wat een tijd, engelen geduld en energie heeft hij ook deze periode weer geïnvesteerd in DJ en mij.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vol humor hebben we elkaar de gehele dag trots toegesproken met de ‘gejatte’ slogan;
“Niet omdat het MOET, maar omdat het KAN”.
We hopen eind mei’16 nog een keer met DJ aan een wedstrijd mee te kunnen doen.