Het NK van de NVBH is het laatste weekend van oktober en in de vroege ochtend reden we naar Apeldoorn voor dit 2-daagse evenement.
Het is echt herfst, regenachtig weer zorgt voor een grauw wolkendek en het is nog niet eens licht als we aankomen bij de kantine van het secretariaat.
Stipt op tijd rijden we in een lange sliert achter mekaar aan naar de speurvelden een klein half uurtje verderop.
De loting gaf mij spoornummer 5 en met spoor nummer 2 was het aan Sico om zijn Bløf aan te melden bij de keurmeester R.de Jong.
Het regende al sinds middernacht en iedereen stond in de ‘drek’ verpakt in regenkleding vanaf de kant de speurverrichtingen te bekijken.
En dat zag er keurig uit! Mooie start, mooi tempo, laag en diep zoeken, mooi verwijzen van eerste voorwerp op eerste strek, ze werkten zo door naar het 2e voorwerp, op naar het laatste voorwerp, hou vol klonk het tussen de regenpakken. Wat jammer! Bløf hield dit niet vol, de laatste 2 hoeken vond ze lastig, ze werkte zichzelf er super doorheen, bleef uitselecteren, diep aan de grond, cirkelen en selecteren, eenmaal op de laatste strek weer vol overtuiging naar het laatste voorwerp. Wat jammer!!
Veel verbeterd sinds de laatste wedstrijd qua beeld en overtuiging.
De keurmeester beoordeelde het speurwerk met 86 punten. Ondanks dat waren we heel tevreden met het werk wat Bløf heeft laten zien.

Ik had spoor 5 en melde mij aan zoals ik gewend ben met Aikido.
Het regende nog steeds, de speurvelden lagen er bij als een mooi groen biljartlaken.
Na een correcte aanzet, het goed verwijzen van het eerste voorwerp op de eerste strek liep ik verder achter Aikido in één tempo alle strekken en hoeken uit, trots was ik op hem bij het negeren van 3 stukken plastic naast het spoor, het geweldig doorwerken aan het einde van het weiland waar de karrensporen grote geulen hadden gemaakt en het water in plassen op het spoor stond en de wildsporen die voor de nodige afleiding hadden kunnen zorgen. Alle hoeken zonder twijfel ingegaan, de 3 gevonden voorwerpen werden direct verwezen op de door hem bekende wijze met zijn kop boven en vrij van het voorwerp wat tussen zijn voorpoten lag. Met een big smile en trots op ‘t ventje melde we ons af om de 3 gevonden voorwerpen te overhandigen. Een fractie later stond ik perplex, we kregen 74 punten, net aan een voldoende.
De keurmeester melde dat hij een hond zag die onder druk zocht, geen werklust en intensiteit toonde en vond dat dit beeld het gehele spoor te zien was.
De punten doen niets af aan Aikdo’s werk, hij heeft ons speurwerk laten zien zoals wij dat van hem kennen, geen fouten en stabiel, en dapper door werken in moeilijke omstandigheden.

Onze eerste dag NK, verassend & teleurgesteld.
We hebben, nadat de moed in de schoenen gezonken was, ons weer herpakt, de lieve berichtjes ter harte genomen, lekker gegeten en geproost om wat wij er zelf van vonden.🍷🍷

Op naar morgen💪

 

 

 

Bløf vom puren Leben 3