Even verassend als teleurstellend als dag 1:
Een uurtje langer slapen, en geen regen maar een prachtige kleurengloed van herfstbladeren in het bos zorgde voor een mooie start van de dag.
Ik mocht al vroeg in het eerste koppel apèl lopen en Sico zat in het 3de koppel. Beide moesten we starten met de Af-met afleiding aan de kant.
Samen met Aikido liep ik een ontspannen apél, met als ultieme knappe oefening de apporteer oefening over de 1 meter haag. Het blok rolde na het gooien meters scheef door waardoor het blok helemaal uit de lijn tot stilstand kwam.
Op het commando hoog sprong Aikido krachtig en doelgericht over de 1 meter haag op weg naar het blok wat 15 meter naar rechts doorgerold was, op de terugweg moest hij flink bijsturen om weer over de haag te springen om vervolgens opnieuw bij te moeten sturen om ook weer keurig recht voor te komen zitten. Wat een knap mannetje! Deze oefening heeft ‘een bak met punten’ gekost, maar zeker zoveel waardering van mij voor het correct uitvoeren binnen de mogelijkheden!
Na een uitgebreide uitleg namen we trots de 95 punten in ontvangst wat later de hoogste waardering voor appèl die dag bleek die nog één andere combinatie ook in ontvangst mocht nemen.

Sico met Bløf liep in hetzelfde blok. Op een keurige wijze wist Sico opnieuw Bløf voor te brengen. In de oefeningen zijn nog kleine ‘dingetjes’, alles zou nog wat energieker kunnen, en dat is een kwestie van doortrainen en meer ervaring op gaan doen. Bij het terugkijken van de video konden we met trots zeggen goed gedaan, keurig voorgebracht, netjes aan de verplichte 3 seconden gehouden, een vrolijke en ontspannen hond, een prettig beeld om naar te kijken. De karige 89 punten deed niets af aan de performance 💪.

Na dit eerste blok appèl volgde direct het blok manwerk voor ons.
Als 2e stonden we klaar voor het manwerk. Dit spectaculaire onderdeel is Aikido’s lust en zijn leven. Vol overgave stort hij zich in dit spelletje en dat deed hij zoals we van hem gewend zijn. Hij liet zich correct dirigeren langs de verstekken om giftig en springend aan te blaffen in het verstek, voor te mooie stampte hij zichzelf iets te ver naar achteren bij het aanblaffen, hierna liet hij zich keurig aan de voet roepen en liet volle droge vaste beten zien, en schakelde keer op keer van gehoorzaamheid naar verdediging en bewaking. Op een extra los-commando na de afstand na en het beeld dat hij meer onder de pakwerker in het verstek kan blijven, liet hij geen fouten zien.
Opnieuw een groot vraagteken bij het horen van onze 90 punten en het gegeven commentaar. De springende in combinatie met blaffende bewaking werd vertaald naar stress gedrag. 🤔
Een meer realistische benadering had 94-95 punten geweest.

Trots op de NK waardige performance van Aikido stonden we bij de auto, vechtend tegen de emoties van teleurstelling. Aikido had op alle drie de onderdelen top gepresenteerd, zoals hij sinds 2018 op de vele wedstrijden die we samen nationaal en internationaal gedraaid hebben, (totaal 15) heeft laten zien.
74-95-90 => We blijven zitten met één groot vraagteken ❓ 🥺

Gespannen staan we aan de kant tijdens het revieren van Sico met Bløf, voorbereid op haar ‘escape’ gedrag weet Sico Bløf alle verstekken rond te sturen😅. Met een staande bewaking in het verstek blaft ze overtuigt aan, bij het aan de voet roepen zien we opnieuw haar ‘streken’ terug, ze blijft staan in plaats van te gaan zitten in basispositie.
In haar manwerk gaat ze meer en meer haar mannetje staan, nog steeds veel verbetering mogelijk maar zeker ook weer veel verbetering gezien ten opzichte van de vorige wedstrijd.
Met 86-89-88 zijn we nog niet waar we willen zijn.

Het is ‘the day after’,
Met een flinke kater kijken we terug op het NK weekend.
Ik ben blij met de lieve berichtjes en telefoongesprekken die ik heb mogen voeren.

Alles helpt een beetje om dit NK weekend een ‘plek’ te gaan geven.
Trots zijn we op onszelf!!!
Sico en ik hebben vol overgave toe getraind naar dit weekend, samen met de vereniging in Beesd en onze vaste pakwerkers Fabian en Jordi hebben we ons prima kunnen voorbereiden 🙏.
Hondensport is teamsport, het is heel fijn om met een prettig team te kunnen trainen.
Dat gun je iedereen……..
Toch? 🤔

Manon & Sico
Oktober 2021
🐕🐕

 

 

 >>Klik hier voor de fotoserie<<

 

Bløf vom puren Leben 3