The final count down
Laatste dag van dit WK IPO FCI 2018 in Lignano, Italië.
 
De traditionele feestavond ligt achter ons en al weer vroeg zitten we ‘ zeker niet fris en fruitig’ op de tribune van het stadion.
De avond ervoor hebben we opnieuw ervaren dat een traditionele feestavond een avond is die je echt wel kunt missen.
Ieder jaar weer denk je als team dat je iets missen gaat wanneer je geen kaartjes zou kopen,… hardleers blijken de hondensporters wel, want ook dit jaar was het weer bomvol in de feesttent.
 WhatsApp Image 2018 09 16 at 15.48.42
John is rond de klok van half 9 en alle Nederlanders hebben de tribune weer gevonden om hem te supporten op deze vroege zondagmorgen.
Bij het revieren heeft John moeite om zijn Kay alle verstekken rond te sturen. Het programma wordt beheerst uitgevoerd door John, de hond laat mooie stukken bijtwerk zien maar ook niet lossen op het eerste commando, de blaffende bewaking wordt drangvol getoond. Al met al mag John 72 punten in ontvangst nemen waarmee voor ons team NL dit WK wordt beëindigd.
Het is nog steeds spannend wie de nieuwe wereld kampioen gaat worden. Duitsland lijkt dominant in de ranglijst. Het is alleen de vraag welke Duitser dit worden gaat of zal er een verassende wending in de eindscore komen.
We zullen het gaande de middag te weten komen.
 
Na ons ontbijt hebben we het plan opgevat om met de honden te gaan zwemmen op het strand, van de overige teamleden hebben we begrepen dat dit vlakbij is en de honden hier op het strand mogen.
Het zal de zondag wel zijn, maar wij worden vrijwel direct tegenhouden waneer wij met de honden het strand op lopen.
Onze fietstocht heeft wel voor de nodige beweging gezorgd en wanneer we bij de bus zijn merken we op dat de ventilatoren wel heel langzaam draaien.
De accu blijkt dusdanig verbruikt te zijn dat de bus niet meer start. Gelukkig dat Willem gevraagd kan worden om met behulp van zijn bus de motor weer aan de praat te krijgen.
Om 16.30uur worden we verwacht in het stadion voor de prijsuitreiking en slotceremonie.
Hierna zullen we onze tassen inpakken, een laatste pizza gaan eten en dan wat uurtjes ‘slaap pakken’ om in de nacht van zondag op maandag te gaan beginnen aan onze terugreis.
De overige teamleden hebben zo ook allemaal hun reisplannen al helder voor ogen.
Na dit weekend zal het toeristische stadje Lignano zich klaarmaken voor het afsluiten van een zomerseizoen. Hier gaan alle hotels grotendeels helemaal dicht. Dit WK was een leuke meevaller voor de hotels, winkels etc. WhatsApp Image 2018 09 16 at 19.42.07
Lignano is voor iedere toerist die van zee, zon en een prachtige omgeving houdt echt een aanrader.
Ze zijn hier ook heel diervriendelijk, honden lijken meer dan welkom! Ondanks de blaffende honden van al die hondensporters die hier de afgelopen 10 dagen neergestreken zijn heb ik niemand horen klagen.
Dat doen wij Nederlanders ze denk ik niet na!
 
De nieuwe wereld kampioen alle rassen is bekend,…Knut Fuchs met zijn Nextor hebben een top stukje hondendressuur laten zien . Knut oppermeester hondentrainer, daar staat die dan maar weer! Het podium heeft 2 Duitsers en 1 Amerikaan.
Het Duitse volkslied galmt twee keer door het stadion, het Duitse landenteam het namelijk ook de eerste plaats.
Tijdens de ceremonie sluiten we als team deze week af, mooie en heftige momenten passeren de revue tijdens het wachten op het gras van het stadion. Aikido gedraagt zich keurig, hij lijkt het zelfs leuk te vinden. Onze papieren worden ons overhandigt, handen geschud, foto’s gemaakt, knuffels gegeven, afspraken gemaakt.
Sport verbroederd, ook in ons team!
 
Dit dagverslag is de laatste die hier vanuit Lignano geschreven wordt.
Met dank aan de NBG, de NVBH en GSD Chain, om alle dagverslagen te delen met de geïnteresseerde via een facebook link.
De grootste dank gaat uit naar Remco Jakma, onze webmaster die iedere nacht klaar zat om de verslagen te voorzien van foto’s en het geheel te plaatsen op onze website.
Zonder zijn inspanningen en betrokkenheid was “ alles mosterd na de maaltijd” geweest.

 
Ik hoop dat jullie op deze manier de sfeer tijdens een WK hebben kunnen ‘proeven’ . WhatsApp Image 2018 09 16 at 19.45.151
Echt….
Het meedoen aan een WK is wat anders als een wedstrijd doen op Nederlandse bodem!!!
Een ervaring op zichzelf!
Iedereen die hier meedoet heeft een team van vaste mensen om hem of haar heen en zonder die mensen maken we niets!
Iedere schakel in de ketting doet er toe,
Hondensport is Teamsport.
Dank jullie wel allemaal,
 
Tot ziens op een hondensport veld of wedstrijd!
 
C) Manon Dillenius. & Sico Goedhart
    Team Stormvogels NL
    September 2018
    Lignano, Italië
 WhatsApp Image 2018 09 16 at 21.14.38
WhatsApp Image 2018 09 16 at 19.42.071einduitslag wk2016
WhatsApp Image 2018 09 16 at 15.48.432
WhatsApp Image 2018 09 16 at 15.48.43WhatsApp Image 2018 09 16 at 15.48.431
WhatsApp Image 2018 09 16 at 15.48.421