Feestdag
 
In alle vroegte wordt ik gewekt door onze jarige job. Aikido is vandaag, 3 jaar geleden, als first born bij Romy Gerlach geboren.
In september 2015, nu dus 3 jaar geleden, deden we ook mee aan het WK van de FCI, in Delemont Zwitserland.
Toen nog met onze DJ, we hadden toen nooit kunnen bedenken dat we er drie jaar later weer zouden staan met een nieuwe hond.
Ik loop met de honden het inmiddels voor ons bekende rondje en zie overal grote plassen water.
Vannacht heeft het hevig geregend en geonweerd. Zo vroeg als het nu is, is het nog heerlijk fris.
Van Sandy horen we dat Jerry zich flink geblesseerd heeft tijdens het pakwerk.
Gelukkig heeft een bevriende dier-fysiotherapeut direct de nodige behandelingen kunnen starten om de pijn te verlichten en het herstel te stimuleren. Fingers crossed dat Jerry goed herstelt en mee kan doen aan het NK van de Belgische herders (NVBH), dat het laatste weekend van september in Apeldoorn gehouden wordt.IMG 3048
Wanneer we in de loop van de ochtend op onze fietsen naar het stadion gaan zorgt de brandende zon voor een klamme warmte.
Bij het secretariaat halen we onze gereserveerde WK- t shirts op, als aandenken altijd leuk!
We horen dat één van de honden van het Duitse team flink geblesseerd is geraakt op de afstand en dat de geleider nu met spoed terug rijdt naar hun eigen dierenarts in Duitsland.
Dat onze sport grote fysieke risico’s met zich meebrengt ,daar is iedereen zich van bewust, maar dat maakt het er allemaal niet minder wrang op.
Niemand wil dat een hond een pijnlijke confrontatie moet doorstaan en/ of een lelijke blessure oploopt.
De tijd en energie die hondensport op dit niveau met zich meebrengt kan alleen worden gegeven wanneer je ‘gek bent op je hond’.
We zitten om 14.00 uur allemaal klaar om John te supporten.
De tribunes zijn veel voller op deze zaterdag dan de voorgaande dagen, je ziet duidelijk dat het weekend is en vele hondensporters als toeschouwers Lignano hebben opgezocht. John loopt in een koppel met drie, gelukkig voor John hoeft hij tussendoor niet het veld af. John laat gedegen het programma zien, er worden geen fouten gemaakt maar alles mag met meer temperament uitgevoerd worden. De keurmeester beoordeelt vele oefeningen hierdoor met een voldoende wat op een totaal van 76 punten komt.
Bij het zwembad krijgen we een laatste teambespreking en worden de coaches en geleiders, en alle direct betrokkenen bedankt voor ieders inspanningen en inzet! John moet morgenochtend nog het bijtwerk laten zien en aan het eind zal de ceremonie zijn alwaar alle landen met hun teams nog een keer over het veld van het stadion mogen lopen!
Naast het zwembad stellen we, zo goed en zo kwaad als het gaat onze honden op voor de teamfoto’s in tenue van de sponsors.
Het zorgt nog voor enkele hilarische momenten die een leuke video zouden hebben opgeleverd.
Met verhitte gezichten staan de fotografen hun best te doen om er toch nog wat knappe foto’s van te maken.
Na deze fotosessie koelen we af in het zwembad.
Vanavond gaan we naar de traditionele feestavond met het team.
Een beetje sceptisch zijn we wel, ….de ervaring heeft geleerd dat dit soort avonden vaak niet heel bijzonder zijn.
We gaan het zien. Het kan zomaar een mooie afsluiting zijn van Aikido’s feestdag.
 
IMG 3049